Otthon

Ezek a nappalik leggyakoribb elrendezési hibái

Sok minden múlik azon, hogyan rendezed el a dolgokat az otthonodban.

Akár új lakásba költözöl, akár felújítasz, a legtöbb dolog az elrendezésen múlik, ezért különösen oda kell figyelned erre a szempontra. 

Életmód

Attól függően, milyen életmódot folytatsz, egyedül élsz-e vagy sem, sokszor hívsz át barátokat és vendégeket vagy nem, ezzel egyeztetve érdemes elrendezni a szobákat és a bútorokat. Ha például többszintes házban élsz, alakíts ki a földszinten is egy mosdót, hogy a vendégeidnek ne kelljen áttrappolniuk az egész otthonodon, hogy egy jót pisilhessenek.

Funkcionalitás

Lehet, hogy valami szuper ötletnek tűnik az alaprajzon, de a valóságban mégsem működik. Érdemes többször is átgondolni, mit és hogyan akarsz kialakítani – és változtatni az alapgondolaton, ha valami nem stimmel. 

Forrás: BETTERSPACE

Nem tudod, hogyan használd ki a teret

Ez problémás lehet, hiszen így sok szabad, felhasználható teret veszíthetsz, ami esetleg a túlzsúfoltság érzetét kelti. Ha van egy hosszú előszobád, használd ki arra, hogy szekrényeket és tárolókat helyezz el a ruháidnak, a tisztítószereknek vagy bárminek, ami így nem valamelyik szobában fogja elfoglalni a helyet.

Kihagyod a tervezési folyamatból a tárolást

Nemcsak azt érdemes megtervezni, melyik bútor hova kerül vagy hogy milyen színű lesz a csempe a konyhában. A tárolás az egyik legfontosabb dolog, hiszen ha nem alakítasz ki elég helyet a dolgaid elhelyezésére, akkor el fogják lepni a lakást. Csak azok legyenek láthatók, amiknek mindennapi funkciójuk van, illetve a dekorációk. Tervezd meg előre, mik azok a holmik, amiket nem akarsz szem előtt látni, de hely kell nekik, például a felmosóvödörnek vagy a seprűnek, és ha kell, számold ki pontosan, mekkora helyre is van szükség a tárolásukhoz.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top