Otthon

Kengurubébi született egy szekszárdi családi házban

Egy teljes kengurufamília lakik már Szekszárdon, egy családi ház kertjében. Jackie-nek és Zsebibabának, a két Benett-kengurunak nemrég kicsinyük született.

A Szekszárdon élő Mihály és Erzsébet már sokévnyi tapasztalatot szerzett a Benett-kenguruk tartásában. Először 2009-ben fogadtak magukhoz egy egyéves kengurut, Jackie-t, és ezzel Mihálynak egy tízéves álma vált valóra. „Én azt hittem, nem szabad háznál tartani kengurukat, de kiderült, hogy nem így van” – mondta a Borsnak a férfi felesége, Erzsébet. Elmesélte, hogy három évig élt a házuknál Jackie, de aztán elpusztult. Ekkor döntött úgy a nő, hogy újabb erszényessel lepi meg a férjét: Mihály tudta nélkül vett két újabb jószágot Németországból. A hím ismét a Jackie nevet kapta, a nőstény pedig Zsebibaba lett. 

Miután híre ment, hogy kenguruk élnek Szekszárdon egy háznál, valóságos zarándokhellyé változott a család otthona. Iskolás- és óvodáscsoportok, orvosok és rendőrök is felkeresték már őket. Most pedig egy rövid ideig még több látogatóra számíthatnak, hiszen Jackie-nek és Zsebibabának kölyke született: Kukucska nemrég dugta ki a fejét anyja erszényéből.

Erzsébeték azt tervezik, hogy megválnak a kengurubébitől, ugyanis a két hím nem fog jól kijönni egymással. Százötvenezerért árulják a kicsi kengurut.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top