Otthon

3 lakberendezési tipp, ami miatt nem fél majd a gyermeked a sötétben

Állandóan égetni kell a kislámpát, mert a kicsit nem lehet magára hagyni este? Éjszaka sokszor felriad a gyerek, és nehéz megnyugtatni? Rendezd be úgy a szobáját, hogy számára is megnyugtató legyen!

Lámpa helyett világító virág

A jó minőségű alváshoz, pihenéshez, az immunrendszer megfelelő szinten tartásához, illetve az ideális anyagcsere-folyamatokhoz szükség van mesterséges megvilágítás nélküli sötét környezetre. Bármennyire csábító is elhelyezni a szobában egy kislámpát, ami egész éjjel világít, ezzel nem teszel jót a gyereknek.

TIPP: Sokan próbálnak világító csillagokat felszerelni a plafonra  vagy neonszínben pompázó párnákat betenni a szobába – de ennél sokkal jobb megoldás is létezik: a flAVATARok! Ezek  a virágcsodák nemcsak oxigént termelnek a gyermek hálójában, hanem varázslatosan világítanak is a sötétben.

 

Legyen rendszer a Mesebirodalomban

Nagyon fontos, hogy az esti lefekvés rutinja állandó legyen, a gyermek számára megnyugtató legyen a szülőtől  való elválás – a sötétségtől  való félelmet legtöbbször ugyanis a szeparációs szorongás okozza. A gyermek felismeri, hogy az édesanyjával meglévő testi-lelki kapcsolat lazul, és ezért a magára hagyatottság érzése felerősödik benne.

Mutassuk meg a valóságot!

Ha a kisgyerekek elkezdenek félni a sötéttől, az azt jelenti, hogy fejlődik a képzeletük. Rájönnek, hogy a sötétség elfedi és elrejti a dolgokat, és könnyen elképzelhetnek szörnyeket vagy más lényeket a területükön.

A flAVATAR virágai nappali fényben teljesen természetes virágok, csak  sötétben világítanak – így el tudjuk magyarázni segítségükkel a gyerekeknek, hogy a sötétben megváltozhatnak bizonyos tulajdonságok (például színek vagy az árnyék  miatt az alakok),  de ahogyan a virág sem változik és válik félelmetessé, úgy a szobában lévő tárgyak  sem.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top