Otthon

A Keleti és a Nyugati pályaudvart is felújítják

Még az idén megköthetik a támogatási szerződéseket a budapesti Keleti és Nyugati pályaudvarok épületfelújításának előkészítésére, amelyre a kormány 2-2 milliárd forint forrást nyitott.

Az ütemezés szerint 2018-ban elkészítik a két pályaudvar műemléki védettség alatt álló épületének felújításáról a tervpályázatokat. Az azt követő években pedig megvalósulhatnak a munkálatok megkezdéséhez szükséges további, egymásra épülő feladatok, így a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, az építési engedélyek megszerzése és a kiviteli tervek kidolgozása.

Keleti pályaudvar (forrás: YouTube)

Keleti pályaudvar (forrás: YouTube)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a projektgazda MÁV Zrt. október 18-án nyújtotta be támogatási kérelmeit, amelyek értékelése megkezdődött. A tervezett beruházásoknak köszönhetően a Baross téren és Nyugati téren megújult, korszerű fejpályaudvarok szolgálhatják majd ki hatékonyan és utasbarát módon nemcsak a Budapesten és vonzáskörzetében élőket, hanem a távolabbról a fővárosba érkezőket is – közölte az NFM.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top