Otthon

Ismét álszámlákkal verik át a Telekom ügyfeleit

Könnyen hozzáférhetnek pénzünkhöz és banki adatainkhoz hekkerek, ha nem vigyázunk. Megint a Telekom nevében küldenek ki álszámlákat csalók, akik adathalász webcímekre próbálják meg átirányítani az ügyfeleket.

Csalók ismét álszámlákat küldenek ki a Telekom nevében. A bankkártyás utalásra ösztönző számlaértesítők azonnal gyanúsak lehetnek a címzettnek, mivel helyesírási hibáktól hemzsegnek. Ha azonban valaki ezeket nem olvassa el figyelmesen, akkor attól a hekkerek könnyedén tudnak pénzt és banki adatokat kicsalni.

A most megjelent álszámlákban található link egy már nem működő oldalra irányít, de nyáron a Telekomnak egy olyan csalási kísérlettel kellett szembenéznie, amely során majdnem pontosan ugyanolyan bankkártyás fizetést utánzó oldalra irányították az ügyfeleket, mint amilyen a valódi.

A szolgáltató közölte: habár azonnal léptek az ügyben, és letiltották az adathalász webcímeket, újabb és újabb hamis webcímek tűnnek fel, ezért fokozott figyelemre intik a ügyfeleiket. Arra a kérdésre, hogy tettek-e emiatt feljelentést a rendőrségen, az RTL Klub Híradója nem kapott választ.

Fontos figyelembe venni, hogy már egy kattintással is károsak lehetnek az álszámlák, mert például olyan zsarolóvírust telepíthetnek a számítógépre, ami titkosítja az adatokat, és csak pénzért engedi újra a hozzáférést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top