Otthon

Óriási bajban van az ország egyik legszegényebb települése

Összesítették az adósságrendezési eljárás alatt álló Tiszabő tartozását. Az ország egyik legszegényebb településének 130 millió forintos adósságát fél éven belül kellene törlesztenie.

Határidőig összesen közel százharmincmillió forint fizetési kérelmet nyújtottak be az önkormányzat felé vállalkozók, illetve a Magyar Államkincstár, ennyivel tartozik Tiszabő. Ezen belül is a legtöbbel, közel százmillió forinttal az utóbbinak tartozik a település visszafizetési kötelezettség miatt – írja a Szoljon.hu.

Az ország egyik legszegényebb településének adósságai között két, egyenként megközelítőleg tízmillió forintos tétel van, a többi, kisebb tartozás egyebek mellett biztosítás, gépjármű-karbantartás vagy számlavezetési díj. 

Tiszabő, 2008-ban az új óvoda átadásakor.
MTI Fotó: Mészáros János

A kirendelt pénzügyi biztos, Pogacsics Milán azt mondta a lapnak, hogy azaz önkormányzat, ahol nincs saját bevétel – és a nagyon nagy százalékban romák lakta Tiszabő ilyen – automatikusan termeli a visszafizetési kötelezettséget a Magyar Államkincstár felé. 

A pénzügyi biztos azt is elmondta, most, hogy összesítették a hitelezői igényeket, egy csendesebb időszak következik, próbálják fenntartani a működést, a hitelezők felé pedig egyezségi javaslatot dolgoznak ki a száznyolcvan napos határidő lejártáig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top