Otthon

142 ezer forintos fűtésszámlát kapott

Bosszankodnak Pécsett a Citrom utcai társasház lakói, mert a helyi távfűtőcégtől horribilis összegű elszámolószámlát kaptak. Végül kiderült, hogy nem a lakók fűtöttek be ennyire, viszont a gázszolgáltató sem hibázott.

142 ezer forintos fűtésszámlát kapott egy pécsi nő a helyi távhőszolgálatótól – számolt be a Tények. Az asszony majdnem elájult, amikor kinyitotta a levelet, és meglátta a hatalmas összeget.

Nem ő az egyetlen, aki horribilis számlát kapott Pécsett, a Citrom utcai társasházban. A lakók nem értik, hogy történhetett ez meg, hiszen eddig minden évben visszatérítést kaptak a fogyasztás után. Megvizsgáltatták a rendszert, amely hibátlanul működik, és fogyasztómérővel is fel van szerelve minden radiátor.

A helyi szolgáltató megvizsgálta az esetet. Kiderült, sem ők, sem a lakók nem hibáztak. Egyrészt az elmúlt évben hideg volt a tél, emiatt kellett többet fizetni. Másrészt feltételezhetően a közös képviselő rosszul diktálta be a távfűtőnek a lakások méretét, ezért történhetett meg a túlszámlázás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top