Otthon

Szuper stílusos ötletek, ha már unod a lakásod

Ősszel megint sokat ülünk otthon, így könnyen ráeszmélhetünk, hogy unalmas a lakás kinézete.

Ha most költözöl, vagy csak nem vagy elégedett a lakásod kinézetével, ideje egy kicsit feldobni a hangulatot. A következő néhány trükkel látványos megoldásokat érhetsz el.

Forrás: Homepolish

Kezdd az alapoktól

Biztos, hogy a húsz éve megvásárolt bútorok még ma is illenek a stílusodhoz? Szortírozz, és a következő lomtalanításkor vidd le megunt bútoraidat, vagy add el, és szerezz be helyettük néhány újat.

Fő a helytakarékosság

Az első szempontot akkor is figyelembe kell venned, ha kevés a helyed. A konyhában is, meg a nappaliban is van egy étkezőasztalod, viszont helyed nincs elég? Gondold át, miből van többed is, és nagy levegőt véve vegyél búcsút attól, amelyiket tényleg nem használod, csak valamelyik szobában porosodik.

Legyen minden szobának egy alapszíne

Miért ne lehetne az egyik kék, a másik pedig sárga? Adjál mindegyik szobának személyiséget, bármilyen furán is hangzik. Ha mindenhol elhelyezel valami különleges dolgot, amin jó megpihentetni olykor a pillantásodat, az összes szobában jól fogod érezni magad, még kevesebb bútor közt is esetleg.

Forrás: Homepolish

Megfelelő méretű bútorokat vegyél

Az egyes szobák és terek méreteinek megfelelő bútorokkal érdemes azokat berendezni. Ha egy kis szobába beállítasz például egy hatalmas komódot, nem sok tered marad, csak a túlzsúfoltság és a szűkösség érzete.

Forrás: Homepolish

Multifunkcionalitás

Ha kicsi a lakásod, akkor nagyon praktikusan lehetnek a többfunkciójú bútorok, mert rengeteg helyet szabadítanak fel. Persze akkor is jó ez, ha nagyobb a lakás, de sok bútort és kacatot szeretsz felhalmozni.

Elle Decor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top