Otthon

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha nem akarod tönkretenni a mosógéped

Egy kis odafigyeléssel hosszú életet biztosíthatsz a mosógépednek.

Valószínűleg te is elkövetsz jó néhány hibát, mellyel hosszú távon megrövidíted mosógéped életét. Ha a következő tippeket szem előtt tartod, sokáig nem lesz szükséged új gépre.

Forrás: Dmitri Ma/Shutterstock

Ne zsúfold túl a gépet a ruháiddal!

Ha túlterheled a gépet, egyrészt sem a ruháid nem lesznek eléggé tiszták, mert a víz nem tudja eléggé átjárni őket, másrészt erősen megterheli a mosógép motorját is, ami akár fel is robbanhat bizonyos esetekben. Nézd meg a gép leírásában, mennyi a maximális terhelése, és lehetőleg tartsd be az ott írtakat. 

Takarítsd ki rendszeresen!

Ha nem tisztítod, a géped egy idő után beposhadhat és büdös lesz, ami, ugye, a tiszta ruhákkal sem teszi a legjobbat. A hatékony működésért érdemes havonta egyszer áttörölni a mosógépen belül is a dolgokat.

Nem jó, ha nagyon ugrál a géped centrifugázás közben

Nyilván te tudod, milyen volt, amikor megvetted, de ha sokkal jobban rázkódik, az nem a legjobb jel. A padlót és a falakat, valamint magát a gépet is tönkreteheti az erős mozgás. 

Forrás: Julia Steele

 

Ne használj túl sok mosószert!

Ha azt hiszed, tisztábbak lesznek a ruháid attól, ha több mosószert öntesz rájuk, nem jól gondolod. A nagy mennyiségű szer felhalmozódhat a géped alján, a vizet így máshova irányítva, ami a mosógép károsodásához vezet.

Mindig ellenőrizd a mosandó ruhák zsebeit!

Az apró tárgyak, mint a pénzérmék, eldugíthatják a szellőzőnyílásokat és a kivezetőcsöveket is, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy ne maradjon semmi a ruháidban. És persze rendszeresen – havonta – tisztítsd ki a mosógép szűrőjét!

Apartment Therapy 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top