Otthon

Belépsz, és nem hiszed el, hogy egy panellakásban vagy

Az 50 négyzetméteres panellakás nagyon sötét volt, de üvegfalakkal és még sok rafinériával elképesztően dögös lett.

A panel szó hallatára a többségnek nem a luxus jut az eszébe. Kívülről talán eszedbe sem jutna, hogy ebben a panelházban egy ilyen modern lakás rejtőzik.

Nézzétek meg, hogyan lett az unalmas térből rendkívüli! A tulajdonos fiatal párnak ez a kis, 50 négyzetméteres lakás eredetileg igen sötét volt. Valahogy így nézett ki:

panel, felújítás

A tervezők számára az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy hogy a panel arányrendszerét el tudják tüntetni. Az egész átalakításra 20 milliós keretösszeg állt rendelkezésre. Az első az eredeti lakás, a második pedig már a felújított verzió. A tervezők nem féltek falakat is bontani.

panel, lakásfelújtás

A több fény érdekében pár falat üvegre cseréltek. Az üvegfalakat azért tették be, mert ki lett véve egy fal, és annyira fényes lett ettől a lakás, és annyira megnövekedett a tér, hogy muszáj volt meghagyni azt a részt szabadon. Azért lett üvegfal, mert a szagok miatt el kellett szigetelni a konyhát a szobától. És persze eszméletlen jól néz ki. A fürdőszoba padlóját 15 cm-rel meg kellett emelni, hogy a panel csővezetékrendszere elférjen.

panel lakásfelújítás

lakásfelújítás, panel

Jó minőségű anyagokkal és design bútorokkal sikerült letisztult eleganciát csempészni a falak közé, amelyet egy csepp kortárs művészettel varázsoltak felejthetetlenné. Ami nagyon evidens volt a tervezőknek, az a sok betonfelület szabadon, „nyersen” hagyása és a nagy teraszajtó beépítése.

lakásfelújítás, panel

lakásfelújítás, panellakás

lakásfelújítás, panel

lakásfelújítás, panel

panel, lakásfelújítás

A fotókat Barbay Csaba, a terveket pedig a Studio Arkitekter iroda készítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top