Otthon

7 dekorációs tipp szorongással küzdőknek

A rossz közérzetet okozó szorongásnak ezer forrása lehet.

Akinek ismerős ez a probléma, tudja jól, hogy szinte bármi kiválthatja egy pillanat alatt a szorongó, rossz érzést, a megnyugvás viszont annál hosszabb ideig tart. Ha csírájában nem is lehet elfojtani, de megpróbálhatunk minél nyugodtabb körülményeket teremteni, például az otthonunkban, ez egy kicsit talán segít oldani a minket megkörnyékező szorongást.

Forrás: Love Grows Wild

A nagy, nyitott terek segítenek a klausztrofóbiában szenvedőknek. Ne zsúfold tele a szoba minden pontját bútorokkal például, hagyj elég helyet az átjárásra.

Forrás: A Beautiful Mess

Az illóolajok, különösen a levendula és rózsa, nemcsak frissességet, hanem nyugalmat is árasztanak.

Forrás: Little Green Notebook

Tarts friss virágokat a szobákban. Esztétikusak, és ugyanazt a hatást fejtik ki, mint az illóolajok.

Forrás: Restoration Hardware

Nagyon fontos, hogy kényelmes legyen az ágyad, hiszen ez az a hely, ahol egy fáradt nap után lazítani és aludni próbálsz. Fontos, hogy ne legyen nagyon puha a matracod, az ágyneműd viszont könnyű legyen, elég, ha a problémáid nehezednek rád. Érdemes egy esetleg kicsit drágább, minőségi ágyneműre beruháznod, már csak a nyugalmadért is megéri.

Forrás: Urban Outfitters

Egyfelől ízlés kérdése, hogy a himalájai sós lámpa belefér-e az otthonod kinézetébe, de sokak szerint nyugalmat áraszt a fénye.

Forrás: A Beautiful Mess

A visszafogott, nyugodt színek nagyon jó hatással tudnak lenni a lelkedre, ha amúgy is nyugtalan lennél. Egy nyugodt zöld szín vagy egy rózsaszínes, bézses árnyalat nem fogja túlterhelni az agyadat, hanem pont megnyugvásra készteti.

Forrás: Anthropologie

Csecsebecsék és túlzsúfoltság mindenhol? Mintha rád akarna dőlni. Maximum egy régiségboltban elviselhető ez. Minél kevesebb a dolog és szellősebb a hely, annál több nyugalmat áraszt.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top