Otthon

Otthoni elektromosság – Jóbarát vagy halálos ellenség?

Így tedd otthonodat még biztonságosabbá felújításkor!

Ma már el sem tudnánk képzelni az életünket elektromosság nélkül. A legtöbbször nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki, hiszen egy láthatatlan valami, aminek leginkább a hiánya szokott feltűnni. Az elmúlt évtizedekben nemcsak az orvostudomány vagy az informatika fejlődött, hanem az elektromos rendszerek biztonsága is. Nézzük, hogyan!

Ha kíváncsi vagy rá, mennyire biztonságos az otthonod, a Schneider Electric honlapján letesztelheted!

Kerüld el az áramütést a legmodernebb eszközökkel!

Még ma is nagyon sok otthonban csupán egyszerű árammegszakítókat – illetve ahogy sokan ismerik – olvadóbiztosítókat alkalmaznak, pedig a modernebb megoldások nagyobb biztonságot adnak.

Az egyik ilyen elengedhetetlen eszköz az áram-védőkapcsoló. Nem véletlen, hogy ma már minden új építésű otthonba kötelező beépíteni! Az áram-védőkapcsoló 2-3 nagyságrenddel érzékenyebb a hagyományos biztosítónál, és már 30 mA-es szivárgó áram esetén elvégzi a lekapcsolást, ráadásul igen gyorsan, akár 40 ms alatt.

Mindenki hallott már a rövidzárlat vagy az elektromos hálózat túlterhelése miatt okozott tűzkárokról és balesetekről, pedig ma már olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyekkel szeretteinket, vagyontárgyainkat nagyobb biztonságban tudhatjuk. Ilyen például a modern kismegszakító, amely egy egyszerű, pár száz forintos eszköz, és a rövidzárlat, elektromos túlterhelés kivédésére szolgál. Nagy előnye az is, hogy költséghatékony: itt nincs szükség a biztosító cseréjére, csak simán visszakapcsoljuk, ha megszűnt a probléma.

Kis befektetéssel nagy biztonságra tehetsz szert

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy ez nem egy luxusdolog! Nem a biztosításban kell bízni, hanem a biztonsági rendszerekben, melyeket előre átgondoltan alkalmazunk otthonunkban – így anyagilag is védelmet nyújthatunk a családnak. Ez már a 21. század.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top