Otthon

Ezért van most elviselhetetlenül büdös Miskolcon

Bűzben úszik Miskolc, ha a szántóföldek felől fúj a szél, kitrágyáztak ugyanis a környék állattartó telepei, a trágyából pedig a várossal határos földekre is jutott.

Gyomorforgató bűzre ébredtek ma többen Miskolcon, ahová a kedvezőtlen széljárás befújta a környező földekre kiszórt istállótrágya szagát. A penetráns szag beterítette az egész várost, nem lehetett előle elmenekülni.

Egy helyi nyugdíjas a Tényeknek elmondta, hogy a lépcsőházból kilépve olyan rettenetesen büdös szagot érzett, mintha vécét pucoltak volna. Az idős nő először azt gondolta, csak a lépcsőházban lehet érezni ezt a szagot, később rájött, hogy az egész városban terjeng a bűz.

Minden évben ebben az időszakban trágyáznak ki az állattartó telepek, a kiszórás idején a szél kilométerekre elviszi az érett trágya szagát. A trágyaszórást az őszi szántás előtt szokás elvégezni, a városlakók számára elviselhetetlen szagokat csak pár napig lehet érezni – ígéri egy, a helyi viszonyokat jól ismerő agrármérnök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top