nlc.hu
Otthon
Belépsz, és nem hiszed el, hogy egy panellakásban vagy

Belépsz, és nem hiszed el, hogy egy panellakásban vagy

Az 50 négyzetméteres panellakás nagyon sötét volt, de üvegfalakkal és még sok rafinériával elképesztően dögös lett.

A panel szó hallatára a többségnek nem a luxus jut az eszébe. Kívülről talán eszedbe sem jutna, hogy ebben a panelházban egy ilyen modern lakás rejtőzik.

Nézzétek meg, hogyan lett az unalmas térből rendkívüli! A tulajdonos fiatal párnak ez a kis, 50 négyzetméteres lakás eredetileg igen sötét volt. Valahogy így nézett ki:

panel, felújítás

A tervezők számára az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy hogy a panel arányrendszerét el tudják tüntetni. Az egész átalakításra 20 milliós keretösszeg állt rendelkezésre. Az első az eredeti lakás, a második pedig már a felújított verzió. A tervezők nem féltek falakat is bontani.

panel, lakásfelújtás

A több fény érdekében pár falat üvegre cseréltek. Az üvegfalakat azért tették be, mert ki lett véve egy fal, és annyira fényes lett ettől a lakás, és annyira megnövekedett a tér, hogy muszáj volt meghagyni azt a részt szabadon. Azért lett üvegfal, mert a szagok miatt el kellett szigetelni a konyhát a szobától. És persze eszméletlen jól néz ki. A fürdőszoba padlóját 15 cm-rel meg kellett emelni, hogy a panel csővezetékrendszere elférjen.

panel lakásfelújítás

lakásfelújítás, panel

Jó minőségű anyagokkal és design bútorokkal sikerült letisztult eleganciát csempészni a falak közé, amelyet egy csepp kortárs művészettel varázsoltak felejthetetlenné. Ami nagyon evidens volt a tervezőknek, az a sok betonfelület szabadon, „nyersen” hagyása és a nagy teraszajtó beépítése.

lakásfelújítás, panel

lakásfelújítás, panellakás

lakásfelújítás, panel

lakásfelújítás, panel

panel, lakásfelújítás

A fotókat Barbay Csaba, a terveket pedig a Studio Arkitekter iroda készítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top