Otthon

Vállalkozol? Fontos határidő jár le egy hét múlva

Alig egy hetük van a kötelező bejelentésre azoknak a cégeknek és egyéni vállalkozóknak, akik eddig székhelyszolgáltatást vettek igénybe.

Szeptember 29-ig bejelentést kell tenniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz azoknak a cégeknek és egyéni vállalkozóknak, akik az elmúlt években székhelyszolgálatást vettek igénybe.

A cégbejegyzésre kötelezettek a bejelentést a 17T201T, míg az egyéni vállalkozók a 17T101E számú nyomtatványon tehetik meg. A székhelyszolgáltató elnevezését, székhelyét, adószámát, a jogviszony keletkezésének és – határozott időre kötött szerződésnél – megszűnésének időpontját kell kötelezően megadni – hívja fel a figyelmet a Piac és Profit.

Székhelyszolgáltató az, aki üzletszerű gazdasági tevékenységként, megbízás alapján gondoskodik partnere üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top