Otthon

Még a sötétítőfüggöny árát is behajtanák a kilakoltatott idős nőn

A 70 éves Matuszka Emőkét két hónapja lakoltatta ki az önkormányzat cége, mert több mint egymillió forintos lakbértartozást halmozott fel. Az asszony úgy gondolta, ezután már nem nőhet az adóssága, mostanra, azonban kiderült, hogy akár újabb egymillió forintot terhelhetnek rá.

Matuszka Emőke jelenleg egyik ismerőse hétvégi házában él, ahol nincs fűtés, ezért nagyon fél a téltől. A 70 éves nő ráadásul most szembesült azzal, hogy kilakoltatása után is tovább nőtt az adóssága. Ki kell fizetnie körülbelül 100 ezer forint végrehajtási költséget, plusz két ajtót, mert az albérletében annak idején boltívet alakított ki, és beszámolója szerint még a lakás eredeti tartozékait, a sötétítő függönyöket is ki kell fizetnie. 

Matuszka Emőke nem érti, miért kell még mindig fizetnie, mivel 2005-ben közel kétmillió forintot költött a lakásra. Ugyanakkor az önkormányzati cég vezérigazgatója az RTL Klubnak azt mondta, hogy a lakás karbantartása a bérlő feladata, a lakás átadásakor pedig a használati tárgyakat, mint amilyen az említett sötétítőfüggöny is, a leltár szerint kell visszaadni. Kardos Kálmán azt hangsúlyozza, hogy a nővel 15 macska élt, emiatt a lakás sokkal jobban elhasználódott, mint normál esetben az történni szokott, és most közel egymillió forintból kellene a cégnek azt felújítania. Ezt az egymilliót ugyancsak behajthatják az idős nőn. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top