Otthon

Így rendszerezd a könyvespolcodat

Biztosan a te könyvespolcodon is állnak olyan könyvek, amikhez szinte sosem nyúltál.

Könyvek, amiket ajándékba kaptál vagy megvetted őket, mert azt hitted, el fogod olvasni. És mi van azzal a temérdek magazinnal, amit nincs szíved kidobni, pedig sosem lapozod át őket? Ideje rendet tenni a halomban, hogy új könyveket helyezhess fel a polcokra, amiket lehetőleg el is fogsz olvasni.

Rendszerezz

Pakold le az összes könyved a polcokról és rendezd őket egybe műfaj, szerző, kronológia, ABC-sorrend vagy egy általad jónak tartott struktúra szerint. Közben ne felejtsd el letisztítani a polcokat és a könyveket, ha már. Igen, minden egyes könyvet külön.

Forrás: Getty Images/Francis Dean

Szortírozz

Nagyon nehéz megválni szeretett könyveinktől, de biztos, hogy mindegy egyes gyerekkori könyvünkre szükség van? Igen, félre kell tenni a saját gyerekünk számára is, de az összeset? Próbáld meg összegyűjteni azokat a régebbi könyveidet, amik valamiért nagyon fontosak voltak a számodra és mindenképp megmutatnád a következő generációnak is, a többit pedig ajándékozd el barátoknak, könyvtáraknak vagy menhelyeknek.

Forrás: Tumblr.com

Dobd fel a dekorációt

Egy kis odafigyeléssel és kreativitással mesés kinézetet tudsz varázsolni könyvespolcodnak. Ha még nem dobtad ki, rendezd dobozokba a magazinokat, szabadíts fel helyet. Helyezz égősort vagy különböző kis figurákat a polcokra, amik elválasztóként is funkcionálhatnak. 

Forrás: Tumblr.com

 

Forrás: Ana Kamin

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top