Otthon

Lakáskiadók rémálma: kifizetetlen számlák, szétvert berendezés és mocsok az albérlők után

Egy nagytarcsai lakás albérlői nemcsak hatalmas közüzemi tartozást halmoztak fel, hanem teljesen élhetetlenné tették az ingatlant.

Levert csempét, szétszedett berendezést, bogaraktól hemzsegő hűtőt és padlóra száradt ételt hagytak maguk után az albérlők, miután kiköltöztek egy nagytarcsai lakásából. Annyi adósságot is felhalmoztak, hogy kikapcsolták a villanyt és a gázt – számolt be a Tények.

A tartozás mostanra egy-másfél millió forint, amit a tulajdonosnak kellene kifizetnie, de nincs ennyi pénze. A felújítás is hasonló nagyságrendű összeg lenne, kaució pedig nem volt, mert az albérlő azt ígérte, felújítja majd a lakást.

„Életemben ilyen mocskot, koszt nem láttam” – írta le a helyzetet a tulajdonos. A bérlőket két év után sikerült kitenni a lakásból. A tulajdonosnak viszont el kell hagynia jelenlegi albérletét, és ha nem tudja helyrehozni a tönkretett lakását, akkor az élhetetlen ingatlanba kell beköltöznie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top