Otthon

Hogyan tarthatjuk hűvösen a tetőteret?

Jó szigeteléssel, energiahatékony tetőtéri ablakokkal és külső árnyékolókkal. Amíg a padlástér üres, és maximum a síléceket tartjuk ott nyáron, akkor a szigetelés szerepe elsősorban az, hogy a padlástér alatti szintet óvja meg nyáron a hőségtől, télen pedig a hidegtől. Amikor a használaton kívüli padlásteret szeretné valaki élettérré változtatni, akkor fontossá válik a szigetelés is a belsőépítészeti szempontok mellett. Az itthon használatos és divatos tetőfedő anyagok már önmagukban is biztosítanak bizonyos fokú hőszigetelést, de emellett fontos a tetőhéjazat átszellőztetése, az átgondolt és a kivitelezők által is követett rétegrend a benne lévő – többnyire – üveggyapot szigetelőréteggel és a hőtükörrel.
Hogyan tarthatjuk hűvösen a tetőteret?

A tetőszerkezetbe kerülő tetőtéri ablakoknak is kiváló hőszigetelő képességgel kell rendelkezniük. Ezt biztosítja a két-, három- vagy akár négyrétegű üvegezés és az üvegrétegek közötti nemesgáz. A világpiacon második legnagyobb tetőablakgyártó, a FAKRO akár a passzívházak követelményrendszerének is megfelelő ablakokat biztosít háromkamrás U8 üvegezésével. A cég háromrétegű üvegezéseivel pedig sikerrel indulhatunk az Otthon Melege programban állami támogatásért, és nem utolsósorban ez az ablak a szigorodó energiahatékonysági építési szabályoknak is megfelel. Az itthon másfél évtizede jelen lévő lengyel gyártó az ablakok beépítésekor a megerősített hőszigeteléssel kialakított Thermo burkolókeret felhasználását javasolja.

Hogyan tarthatjuk hűvösen a tetőteret?

A nyári verőfényben az ablakok árnyékolása sem utolsó szempont a komfortérzet és a belső tér túlzott felmelegedése miatt. A belső rolókhoz képest a külső árnyékolók nyolcszor hatékonyabb védelmet biztosítanak. Az elektromosan vagy kézileg működtethető külső hővédő rolók és redőnyök a FAKRO kínálatában kapható tetőablakok teljes méretválasztékában – 55×78 cm-től akár 78×160 cm-ig – elérhetők és akár utólag is felszerelhetők. A komfortérzetet tovább növelhetik a különböző fajta belső kiegészítők: reluxák, rolók, fényzáró rolók és harmonikaárnyékolók.

Hogyan tarthatjuk hűvösen a tetőteret?

További információ: www.fakro.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top