Otthon

Hatalmas lakópark veti majd árnyékát a Feneketlen-tóra

A Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe három óriástömböt húznának fel 350 lakással és 500 parkolóhelyes mélygarázzsal, aminek a helyiek nagyon nem örülnek.

Az újbudai Karolina utat a Feneketlen-tóval összekötő, egyirányú Diószegi út 37. szám alatt építene lakóparkot a Horizon Development Kft. nevű fejlesztőcég. Reményeik szerint 2-3 éven belül a Feneketlen-tó közvetlen közelében (a Hotel Flamenco mellett) összesen 350 új lakásba tudnának beköltözni a lakók, akik számára egy ötszáz parkolóhelyes mélygarázs is épülne – írja a Válasz.hu.

A Buda Gardens névre hallgató, összesen 36 ezer négyzetméternyi lakásnak helyt adó lakópark a kvázi zöldövezeti környezet képét és nyugalmát valószínűleg jelentősen megzavarná, ezért a helyieknek nem igazán tetszik az építkezés ötlete. Azon a lakógyűlésen, amelyen a Horizon társtulajdonos-ügyvezetője, Kovács Attila is megjelent, a környékbeliek hangot is adtak egyet nem értésüknek. 

A kedélyek csillapítása érdekében érdemes figyelembe venni azonban azt is, hogy a lap szerint a Horizon terveire még nincs rámondva az ámen. A cég az engedélyezési tervet még nem küldte el az önkormányzathoz, így az újbudai tervtanács sem adta áldását egyelőre semmire. Az önkormányzat többek között kifogásolhatja a jövőben, hogy a környék már nehezen bírná el a több száz új család megjelenését, mivel itt az óvodák, iskolák és még a játszóterek is telt házzal működnek jelenleg. A zöldövezetes környezetnek pedig nem válna hasznára, ha egyszer csak 500 új parkolóhely létesülne benne.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top