Otthon

Újrahasznosítás egyszerűen, akár a kanapéról? Egyedülálló szolgáltatás indul Magyarországon a fenntarthatóságért

Otthonunk kényelme, egy csésze finom kávé és újrahasznosítás. Hogyan kapcsolódik össze ez a három dolog? Úgy, hogy idén júniustól az újrahasznosítás házhoz jön. Magyarországon elsőként a Nespresso gondoskodik arról, hogy a használt kávékapszulák ne haszontalan hulladékként végezzék, hanem úgy kerüljenek újrahasznosításra, hogy még a lábunkat sem kell kitennünk az otthonunkból.

Új, ingyenes szolgáltatást vezetett be a prémiumminőségű kávékapszuláiról híres vállalat, így mostantól nincs kifogás, hogy messze a szelektív gyűjtő, vagy körülményes lenne a hulladékleadás: csak adjuk oda következő Nespresso-rendelésünk kézbesítésekor a futárnak használt kapszuláinkat, és máris tettünk a fenntarthatóságért.

Újrahasznosítás egyszerűen, akár a kanapéról? Egyedülálló szolgáltatás indul Magyarországon a fenntarthatóságért

A Nespresso kávé koncepciójának lényege, hogy az apró, színes alumíniumkapszulák egészen a fogyasztás pillanatáig segítenek megőrizni a kávéőrlemény frissességét, hiszen védik azt a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, így garantálva az állandó prémiumminőséget.
Kevesen tudják azonban, hogy a kapszulák alapanyagaként használt alumínium korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

A kávés cég 2012-ben indította el az újrahasznosítási programját Magyarországon, ekkor alakították ki az első használtkapszula-gyűjtő pontot az Andrássy úti üzletben. 2017 júniusa újabb mérföldkő a környezettudatos kávérajongók számára, hiszen a Boutique-ok mellett újabb, az eddiginél kényelmesebb, az ország bármely pontjáról elérhető lehetőség kínálkozik a használt kávékapszulák leadására.
Hazánkban elsőként mostantól az új Nespressokapszulák házhoz szállításával egy időben a futár ingyenesen el is viszi a használtakat.

Újrahasznosítás egyszerűen, akár a kanapéról? Egyedülálló szolgáltatás indul Magyarországon a fenntarthatóságért

A vállalat a kapszulák újrahasznosítása mellett folyamatosan további erőfeszítéseket is tesz azért, hogy ökológiai lábnyomát a lehető legkisebbre csökkentse.
A Nespresso hisz abban, hogy egy csésze kávé nemcsak egy pillanatnyi kényeztetés, hanem képes a környezeti erőforrások helyreállítására is.

Tudj meg te is többet a cég fenntarthatósági törekvéseiről:

www.nespresso.com/ujrahasznositas

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top