Otthon

A szüleinek tervezett titkos kis gerendaházat Éva – előtte-utána fotók

Egy csodás gerendaház született Koncz-Horváth Éva lakberendező tervezőasztalán. Pont olyan lett, mint amilyennek megálmodta, hiszen a telekvásárlástól a kertépítéséig végig részt vett a munkában. Nézegessetek szuper előtte-utána fotókat a házról!

Nem túl gyakori, hogy egy tervező már a telekvásárlástól részt vesz egy ház megálmodásában. Koncz-Horváth Éva lakberendező esetében ez mégis így volt, mert Éva a szüleinek álmodhatott új otthont. “A ház szívemhez nagyon közelálló embereknek, a szüleimnek készült, akik maximálisan megbíztak bennem, rám bíztak mindent, én pedig teljes szívemmel végeztem a dolgomat” – kezdett bele a történetbe Éva, majd folytatta: “A korábbi, 36 négyzetméteres lakásuk után egy tágas otthont szerettünk volna nekik.”

Látványterv és építkezés
Látványterv és építkezés

Nézzétek meg ezeket a klassz előtte-utána fotókat a házról! 

A szüleinek tervezett titkos kis gerendaházat Éva - előtte-utána fotók
A szüleinek tervezett titkos kis gerendaházat Éva - előtte-utána fotók
A szüleinek tervezett titkos kis gerendaházat Éva - előtte-utána fotók

A ház terveit és engedélyezését Nagy-Fülöp Zsófia okleveles építészmérnök készítette, utána jöhetett a belsőépítészeti tervezés, ami hatalmas feladatnak bizonyult: “Az építkezés különböző fázisai után végre elérkezett a színek, anyagok, burkolatok, bútorok válogatása. Ugyan voltak hozott bútorok, mint például a kanapé, az ebédlő, a hálószobabútor és a vendégszoba bútorai, minden más azonban vadiúj, egyedi tervezés.”

Fotók: Pixel Művek – Hubai Orsi (http://pixelmuvek.com

A tervezett és gyártatott bútorokkal sokaknak az asztalosok miatt gyűlik meg a bajuk. Évi ebben sem kockáztatott, olyan szakembert választott, akivel korábban már dolgozott együtt, és a munkát jó előre, már a bontásra ítélt ház megvásárlásakor lebeszélte.

Fotók: Pixel Művek - Hubai Orsi (//pixelmuvek.com)
Fotók: Pixel Művek – Hubai Orsi (http://pixelmuvek.com)

A letisztult bútorok mellett a házban olyan modern és fiatalos elemeket is észrevehetünk, mint a színes kábelek – Évi azt mondja, a szülei odáig vannak értük, imádják a hangulatot, amit árasztanak. Egy gerendaházat a fa tesz különlegessé, éppen ezért a konyha-ebédlő-nappali térben meghagyták a látszó gerendákat, és a földre hajópadló került. Mindenhol máshol gipszkartonnal borították a falakat, amelyeket különböző tapétákkal fedtek, hiszen Évi és az édesanyja is rajong a csodaszép mintákért, színekért.

a
Fotók: Pixel Művek – Hubai Orsi (http://pixelmuvek.com)

“Az alapkoncepció az volt, hogy tágas és világos terek legyenek a házban. A folyosókon nincs mennyezet, látszanak a tetőgerendák, ez még tágasabbá teszi a teret, az összes többi helyiségben van.” A ház másik fontos eleme a könyves folyosó, amely Évi anyukájának régi vágya volt. Így nemcsak lett helyük a könyveknek, de szépen díszítik is a folyosót. A folyosót tetőablakok teszik még világosabbá.

a
Fotók: Pixel Művek – Hubai Orsi (http://pixelmuvek.com)

Nemcsak a fény és a gerendák adnak természetközeli érzést, hanem a ház alaprajza is, hiszen mind a nappaliból, mint a  hátsó hálószobából kilépve egy-egy tágas teraszra érhetünk, melyekről lenyűgöző a kilátás a zöld kertre. A zöld szemléletet a felszerelt napelemek is fokozzák: “A ház tájolása olyan szerencsés, hogy a feltetetett napelemek egész nyáron, sőt még utána is fedezik a ház elektromosenergia-szükségletét.”  Ezenkívül a központi fűtés mellett egy fatüzelésű, samott-téglával kirakott kandalló is rendelkezése áll, amely fantasztikus meleget csinál télen.

Megnézem
Összes kép (1)

Érdekesség még a garázs, amely a meglévő épület egyik utcai szobájának egy része, ezt egészítették ki, és az építész a garázst és a főépületet egy szuper pergolával kötötte össze. És hogy mennyi időt vett igénybe a teljes építkezés? “Júliusban írtuk alá az adásvételit, és a következő novemberben költöztek be.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top