Otthon

3 hely a lakásban, amit imádnak a szúnyogok

Erről a három helyről lehet, hogy nem is gondolnád, de nyáron a szúnyogok valóságos melegágyává válhatnak!

A szúnyogháló felrakva, szúnyogriasztók készenlétben – azonban lehet, hogy így sem tettünk meg mindent a szúnyoginvázió ellen. A szúnyogok meglepően elenyésző mennyiségű vízben is lerakják a petéiket, ezért érdemes megvizsgálni a házunk táját: minden állóvizet felszámoltunk, vagy maradtak még szúnyogcsábító helyek a lakásban?

1. Madáritatók

3 hely a lakásban, amit imádnak a szúnyogok
Nem lenne fair, ha a madarakat büntetnénk a szúnyogok miatt, ám tény, hogy a madáritató vize mágnesként vonzza a vérszívókat. Amit tehetünk: cseréljük ki minél többször a madáritató vizét!

2. Gyerekjátékok

3 hely a lakásban, amit imádnak a szúnyogok
Az udvaron, kertben hagyott gyerekjátékokban észrevétlenül felgyülemlő esővíz tökéletes fészek a szúnyogoknak, ezért ezekről se feledkezzünk meg.

3. Vázák

3 hely a lakásban, amit imádnak a szúnyogok
Szomorú, de nyáron jobban tesszük, ha lemondunk a friss, vágott virágokról, hiszen a vázában lévő vizet is imádják a szúnyogok. A zöldektől azonban így sem kell elbúcsúznunk, sőt: választhatunk kifejezetten szúnyogtaszító növényeket is!

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top