Nem kímélik a fádat, ha vezeték van a közelében

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Jobban jársz, ha te metszed meg a fáidat, nehogy zavarják a közelben futó légvezetékeket, különben megcsinálja a szolgáltató, de abban nincs mindig köszönet.
2017. 06. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Aki nem távolítja el a házánál futó légvezetékek közelébe nyúló faágakat, az számítson rá, hogy a szolgáltató emberei teszik majd meg – figyelmeztet a Népszava. A cikkben megszólaló Magyar Gábor ügyvéd szerint az áramszolgáltató munkatársai jogszerűen járnak el, de, hogy kellő hozzáértéssel és körültekintéssel dolgoznak-e, azt legfeljebb egy kertészmérnök tudná megítélni.

Ezért jobban jársz, ha te metszed meg a fáidat, vagy megfizetsz egy szakembert. Ez egy fa esetében néhány ezer forint és az időpontot is mindenki maga választhatja meg, így figyelembe tudja venni például a fák virágzásának vagy a madarak költési időszakának idejét is – írja a lap.

A természetvédelmi törvény szerint egyébként tilos a védett állatfajok egyedeinek zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának veszélyeztetése, élőhelyének lerombolása, károsítása. Védett madarak pedig – például sárgarigó vagy egyes bagolyfajták – lakott területeken is élhetnek.

Címkék: kábel faág
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus