Zebrát kap a pesti Belváros, könnyebb lesz a bulika

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A budapesti Blaha Lujza tér felújításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A tervek szerint az 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció kivitelezése a jövő év végén kezdődhet majd meg, és 2019 végére fejeződhet be.
2017. 06. 14. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Blaha Lujza tér rendezése évtizedek óta megvalósítandó cél, eddig koncepció szintjén volt a tervezés. A tér megújulása a Nagykörút és a Rákóczi út forgalmas közlekedési csomópontjának gyalogosfelületi rendezését, továbbá a környező utcák, városrészek forgalomtechnikai felülvizsgálatát foglalja magában – írja az MTI. A rekonstrukció a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed a tervek szerint.

Az elfogadott javaslatban a tér központi részén lévő és a Corvin áruház előtt található parkolók megszüntetését javasolják. A tervek szerint az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin áruház előtti szervizút megmarad, továbbra is biztosítva a környéki mellékutcák kapcsolatát, valamint a Nagykörút és a Rákóczi út közötti „indirekt balos kapcsolatot”.

A Rákóczi út mentén a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig a teljes járdafelületet átépítik az árkádok alatti területek rendezésével, továbbá a Rákóczi utat keresztező, hiányzó gyalogátkelők kialakításával. A tervek szerint lesz gyalogátkelő a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint a Blaha Lujza téren a Nagykörúttal párhuzamosan. Az előbbire korábban petíciót is kiírtak a budapestiek, mert a Buda felől busszal érkezők jelenleg kénytelenek a Vas utcánál átmenni a zebrán, és onnan visszasétálni a Kazinczy utcáig, a bulinegyed elejére. Mostantól viszont könnyebb lesz menetelni a buliba.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus