Otthon

Terítő és futó türkiz mintával

Vidám levélminták kanyarognak ezen a lenvászon terítőn és futón, ami az étkezőasztalt vagy a kerti garnitúrát is tavaszi díszbe öltöztetheti. Akár egy régi abroszt is felújíthatsz, csak egy szivacs és némi textilfesték kell hozzá. Lehetetlen elrontani!

Nem kell szabad kézzel megfestened a leveleket, egy saját készítésű sablonnal könnyebb lesz dolgozni. A sablont átlátszó előlapfóliából vágd ki, így minden mintád azonos méretű lesz. A nagyobb motívumok a terítőhöz illenek, a kisebbek a futóra.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

A türkiz színt a neked leginkább tetsző árnyalatban magad is kikeverheted zöld, kék és fehér festékből is. A festéket érdemes vasalással fixálni, mivel így mosható lesz a terítő. Szivacsecsettel dolgozz, mert azzal kevésbé folyik a sablon alá a festék. A sablont minden minta után töröld tisztára, és várd meg a száradást, nehogy elkenődjön a festék. A mintát a májusi Praktikában találod.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Így készíts könnyed polcot kétajtós szekrényből

A teljes cikket a Praktika magazin májusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Rusztikus ékszerek szövött elemekkel

Hagyomány: szalmaintarzia

Szókirakó párnákból

Papírcirkusz az asztalon

Ökoanyu a natúr illatokról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top