Otthon

Hódító útjukra indultak a miniházak

Élhető, önálló élettér alig több mint 20 négyzetméteren? Lehetséges, legalábbis külföldön egyre többen vannak a miniházak rajongói. Hogy ez a "divat" mikor ér el hozzánk, vagy mennyire fog népszerűségnek örvendeni, az a jövő zenéje. Mindenesetre kedvcsinálóként hoztunk egy csodaszépen berendezett és megtervezett minikuckót!

A miniházak óriási előnye, hogy olcsón felépíthetőek, és olcsón is fenntarthatóak. Ennek ellenére a miniházak divatja itthon még nem, külföldön viszont annál inkább népszerű.

“A miniházak, azaz a legfeljebb 35 négyzetméteres önálló ingatlanok tulajdonosai nemcsak anyagai megfontolásból választják a lakhatásnak ezt a módját. Sokkal inkább a rugalmasság, a környezettudatosság és a mobilitás az, ami motiválja őket, és a vágy az egyszerűbb, sallangmentes élet után. A minimalizmus ugyanakkor erősödő trend a lakberendezésben is, sokan döntenek úgy, hogy a birtoklás, az egyre halmozódó, de egy idő után örömet már nem okozó tárgyak helyett a letisztult életet választják” – mondta Varga Miklós ingatlanszakértő.

Külföldön számos miniház-tulajdonos beszámolt már arról, hogy mi mindent kaptak ettől az életformától: szabadságot, a saját ingatlan mellett is elérhető anyagi függetlenséget és annak lehetőségét, hogy olyan gyakran festői környezetben vagy drága környéken éljenek, amilyet egyébként soha nem engedhettek volna meg maguknak. Vannak olyanok, akiknek ez az egyetlen esélyük arra, hogy saját ingatlanban éljenek, és olyan életmódot folytassanak amilyenre vágytak, kerttel, fákkal, madárcsicsergéssel.

Kukkants be a következő miniházba, a fotókat elnézve biztosan te is szívesen elfogadnál egy ilyen kis ékszerdobozt:

2

A nappaliból egy garázsajtón át lehet kijutni a teraszra.

3

4

Elképesztően praktikus megoldás: a felhajtható szekrények tökéletes tárolóhelyek, és ha úgy akarjuk, ripsz-ropsz elrejtik a konyhai dolgokat.

5

Nem is kell mosogatógép, ha mosogatás közben a természetben gyönyörködhetünk.

6

7

8

9

Igaz, hogy alacsony a mennyezet, de cserébe egy óriási méretű ágyban aludhatunk.

10

11

(Fotók:goodstuff)

Olvass még mesés házakról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top