Otthon

A jól megválasztott dekorációtól még a munkában is hatékonyabbak lehetünk

Egy új tanulmány szerint a műalkotások közelségétől boldogabbnak érezzük magunkat, és hatékonyabban látjuk el a feladatainkat.

 Eddig is tudtuk, hogy a megfelelő munkakörnyezet kialakítását nem érdemes félvállról venni, hiszen a környezetünk jelentős hatással bír a hangulatunkra. Azt azonban nem gondoltuk volna, hogy a műalkotások és a jól megválasztott dekorációs elemek olyan elképesztő mértékben befolyásolnák a munkavégzésünket, mint ahogy egy új tanulmány rámutat.

A jól megválasztott dekorációtól még a munkában is hatékonyabbak lehetünk

A CanvasPop kutatás szerint azokban az irodákban, ahol a dolgozók maguk választhatják ki, milyen műtárgy közelében szeretnének dolgozni, 30%-kal produktívabbak az emberek, sőt még egészségügyi panaszból is kevesebb akad.

 A Linkedln felhasználóinak véleménye is egybehangzik a tanulmánnyal: az itt megkérdezettek 77%-a boldogabbnak, 74%-a inspiráltabbnak, 73%-a kreatívabbnak, 37%-a nyugodtabbnak, 27%-a pedig hatékonyabbnak érzi magát, ha a művészet valamilyen formában képviseltetve van a munkakörnyezetében. 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top