Otthon

Egy ikerház újjászületése

A meglévő ikerház udvara eredeti állapotában teljesen zárt volt, mint a többi házé. Az ügyfeleknek szükségük volt egy új élettér megnyitására, mely a szomszédoktól elkülönítő kialakítású. Szerintetek jól sikerült az átalakítás?

2015-ben alakították át ezt a fenntartható családi házat, melyet a Day Bukh Építészeti Iroda tervezett. A meglévő ikerház udvara eredeti állapotában teljesen zárt volt, mint a többi házé. Az ügyfeleknek szükségük volt egy új élettér megnyitására, mely a szomszédoktól elválasztó kialakítású.

Egy ikerház újjászületése

Úgy tervezték, hogy a fiatal párnak hosszú távra megfeleljen, ezért a hátsó udvar rész és az első emelet került átalakításra. Egy nyeregtetős házrész került a meglévő épülethez, mely a modern építészetet mutatja be. 

Egy ikerház újjászületése
Egy ikerház újjászületése
Egy ikerház újjászületése
Egy ikerház újjászületése

A hátsó udvar északi fekvése kiváló lehetőséget teremt a passzív napenergia fűtéshez. Az első emeleten az ablakok előtt működőképes faárnyékolók lettek kiépítve, így kizárva az épület túlmelegedését a melegebb hónapokban. 

(Forrás: Home Adore)

Olvass még otthon témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top