Otthon

Pesti bérház férfias eleganciával

Egy körfolyosós bérház belső udvarra néző kis lakása is képes megújulni, ha megfelelő kezekbe kerül, amihez elengedhetetlen a tervező és a tulajdonos közötti összhang. Attila budapesti otthona férfias és trendi belső tereket kapott.

A pesti belváros eleganciája és a Duna-part közelsége vonzotta Attilát, amikor beköltözött legfelső emeleti lakásába. Bár az ablakok a belső udvarra néznek, a lakás elég magasan van ahhoz, hogy elegendő természetes fény jusson a szobákba.

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

 

Ezeket az adottságokat szerette volna jobban kihasználni a tulajdonos, amikor elhatározta, hogy modernizálja a nagyszüleitől örökölt értékes ingatlant. Mivel azonban hosszú távon Attila nagyobb térre vágyik, és idővel eladja vagy kiadja majd jelenlegi otthonát, a felújításnál nemcsak a saját igényeit tartotta szem előtt, hanem arra is gondolt, hogy piacképes megjelenést kölcsönözzön a belső tereknek. Annak érdekében, hogy az elvárásai valóra váljanak, Daruka Gergelyt kérte föl a tervezésre, aki falakat mozgatott, és némiképp átszervezte az eredeti funkciókat, hogy jól használható, kényelmes és látványos enteriőröket hozzon létre. 

Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter
Fotó: Székely Péter

(Styling: Horváth Vera)

Ellentétekből a nyugalom szigete a fővárosban

A teljes cikk az OTTHON magazin áprilisi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Budapesti retró fehér alapokkal

Színesen eklektikus lisszaboni lakás

Fókuszban az étkezőasztalok

Városi kert lilaakáccal

Megoldások stílusos tolóajtókra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top