Otthon

Így ültesd el és, gondozd a gyöngyvirágot

Gyöngyvirágot cserépbe is ültethetsz, így csodás virágaiban az otthonodban is gyönyörködhetsz, arról nem beszélve, hogy finom illata az egész lakást bejárja.

A gyöngyvirághagymákat márciusban-áprilisban ültetheted a cserepekbe. A közepes méretű cserepekbe 4-5 virághagymát helyezz. Nem mindegy azonban, hogyan csinálod.

Így ültesd el a gyöngyvirágot

Először is egy nagyobb műanyag tálba vagy edénybe szórd a virágföldet, majd önts hozzá annyi vizet, hogy a föld kissé összeálljon. A virágcserepeket nagyjából háromnegyed részig töltsd meg a földdel. A gyöngyvirághagymákat fogd össze, és helyezd a földbe. Óvatosan nyomkodd bele a cserépbe, majd annyi földet szórj még rá, hogy éppen ellepje őket.

A gyöngyvirág kevés gondozást igényel

A virágcserepeket helyezd a lakás kiválasztott világosabb pontjára, a szobahőmérséklet ideális a számukra. A gyöngyvirág vízigényes növény, ezért szükség esetén öntözd. Inkább gyakrabban keveset, mint egyszer nagyon bőven add neki a vizet.

Néhány hét múlva kinyílnak a pompázatos fehér gyöngyvirágok, a lakást pedig mennyei illat járja be. A virágzást követően az elhervadt szárakat távolítsd el a növényről.

Így ültesd el és gondozd a gyöngyvirágot

Kiültetheted a kertbe a gyöngyvirágot

A nyár folyamán a cserepekből a kertbe ültetheted a virágokat. A gyöngyvirág kisokos szerint ez esetben a kert árnyékosabb helyét válaszd, az erős napfényt a gyöngyvirág nem szereti. Nedves, nyirkos helyen szépen fejlődik. Száraz, meleg időszakban rendszeres öntözést kíván. Tavasszal lehet ritkítani.

A virágcserépben tartott növények töveit két évenként érdemes szétválasztani, mert gyorsan szaporodnak.

A cserepeket október végén tedd sötét helyre, és a virághagymákat hagyd pihenni. Az elszáradt leveleket távolítsd el a tövekről, a gyöngyvirágot március elején öntözd először ismét, és helyezd a lakásod napfényes pontjára.

További gyöngyvirág témájú írás az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top