Otthon

Horgolj szőnyeget percek alatt!

Bármilyen hihetetlen, egy óra alatt elkészítheted saját, tulipán formájú szőnyegedet!
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Kézzel horgolhatod meg ezt a tulipán formájú kilépőszőnyeget ebből a puha, gyönyörű fényű, szupervastag fonalból. Az óriásfonal alapanyaga tiszta akril, ebből 1 kilogrammnyi mennyiség 5 m hosszú fonalat jelent. Nagyon haladós a munka vele, és hagyományos horgolótűre sincs szükség hozzá. Megmutatjuk, hogy milyen könnyen készítheted a horgoló öltéseket az ujjaiddal, és bármilyen hihetetlen, az is igaz, hogy alig egy óra alatt készen leszel a virággal. Ha ismered a kúszószemet, a láncszemet és a ráhajtásos pálcákat, neki is foghatsz a szőnyeg elkészítésének. Ha pedig belejöttél, fantáziád szerint sálat, takarót, kilépőt is alkothatsz belőle. A horgolás mellett próbáld ki a kötést is ebből a fonalból. A kész szőnyeget kézzel moshatod, és alacsony fordulatszámon centrifugálhatod.

Horgolj szőnyeget percek alatt

A teljes cikket a Praktika magazin áprilisi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Ismerd meg a tükörfestéket

Festett-hímzett textilképek

Desszertek sütés nélkül

Hagyomány: csuhéból kakasos kiskosár

Frissítsd fel Szilvivel!

A meglepetéseknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top