Otthon

Két jótanács a hosszú életű teraszburkolatért

Belegondoltál már, hogy erkélyed, teraszod mennyi mindent kénytelen elviselni egész évben? Nyáron a közvetlen napsugárzás után akár egy hirtelen jégesőt, az állandó forróságot, télen a fagyokat, emellett az esőt, jeget, havat is. Nem is csoda, hogy szaktanácsadóinkat rengetegen keresik fel azzal a problémával, hogy 2-3 év után tönkrement a teraszburkolatuk, de volt már arra is példa, hogy a burkolat az első telet sem élte túl.

Az erkélyek és a teraszok szerkezetének legnagyobb ellensége a nedvesség, amely a burkolat alá szivárogva télen megfagy, a jéggé fagyott víz miatt a burkolat feltöredezik, a lapok pedig elválnak az aljzattól. A repedések mentén egyre több nedvesség kerül a szerkezetbe, ahol egyre többször fagy meg, majd olvad fel ismét, egyre nagyobb üregeket hagyva maga után. Hogyan tudod megóvni a teraszburkolatot? Az Otthon.com oldalán találsz rá tippeket!

Két jótanács a hosszú életű teraszburkolatért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top