Otthon

Várják a betörők is a hosszú hétvégét

Nem csak a rendes, dolgozó emberek, hanem a betörők is örülnek a hosszú hétvégének és annak, hogy egyre aktívabbak az emberek a közösségi oldalakon. A biztosítók szerint azért történik olyan sok betörés ezekben a napokban, mert sokan bejelentik, hogy nem lesznek otthon.

Megnövekszik a betörések száma a hosszú hétvégéken és a nyaralási időszakban, ilyenkor még jobban érdemes odafigyelni arra, hogy bezártuk-e az ajtót és az ablakokat, ha elmegyünk otthonról. Veszélyforrásnak számít az is, ha közzétesszük a közösségi oldalunkon, hogy elutazunk otthonról, mert ezzel szinte meghívót adunk a betörőknek.

A gyengén védett ingatlanok a betörők kedvencei, akik leggyakrabban az ajtók-ablakok felfeszítésével jutnak be az ingatlanokba. Egy gyengébb minőségű zárral ellátott ajtót nagyjából 15 másodpercbe telik kinyitni egy “gyakorlott” betörőnek. Emellett még számos módja lehet a betörésnek: ablakok, erkélyajtók befeszítése, hengerzártörés, zárfelfúrás vagy extrémebb esetekben fal- vagy tetőbontás – írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Három jó tanács a hosszú hétvégére:

  • Indulás előtt mindenképpen győződjünk meg róla, hogy az ajtók és az ablakok zárva vannak.
  • Ha több napra elutazunk, érdemes szomszédot, rokont megkérni, hogy időnként ellenőrizze az ingatlant, ürítse ki a postaládát.
  • Semmiképpen se tegyük közhírré a közösségi portálokon, hogy nem tartózkodunk otthon, és a lakásunk üresen áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top