Otthon

Párizsi panoráma Budapesten

A Klauzál-téri vásárcsarnokot is magában foglaló, háztetőkre nyíló panoráma adja ennek a belvárosi lakásnak a különleges báját. A tulajdonos loft hangulatot igyekezett megteremteni.

Mint a legtöbb pesti bérház, ez is függőfolyosós, ám Csupor Anna enteriőrdizájner előnyt kovácsolt abból, hogy lakása az utolsó a gangon, és két függőfotellel békés teraszt alakított ki a nagyvárosi dzsungelben.

Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna
Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna

Az előszobát eredetileg boltív választotta el a nappalitól, ezt szüntette meg elsőként. Így most csak a burkolatváltás jelöli az előszoba területét, ezáltal a belépő kellemesen tágas térbe érkezik. Bár a maga majd négy méterével átlagosnak mondható az ilyen típusú házakban, Anna számos trükköt bevetett annak érdekében, hogy a belső terekben optikailag növelje a lakás belmagasságát.

Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna
Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna

“Szerettem volna, ha magasabban van a mennyezet, hiszen akkor olyan galériát építhettünk volna, amin fel lehet állni. Így viszont a konyha fölött egy kényelmes, nagy, de fekvőgalériát tudtam csak kialakítani” – mutatja Anna.

(Styling: Horváth Vera)

Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna
Fotó: Kerekes Kata, Illés Barna
Garázsból lett napfényes vendéglakás Budakeszin

A teljes cikk az OTTHON magazin márciusi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Loft hangulat egy budapesti polgári lakásban

Trükkös térszervezés egy fokvárosi gyárépületben

Fémkeretes térelválasztók a fókuszban

Megoldások gardróbszekrényre

Kerti illatos ibolyák

Gasztró: csírák, az apró ízbombák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top