Régi szék új ruhában

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy szék, amely átvészelt több mint egy évszázadot, még ha kicsit törött és szakadt is itt-ott, megérdemel némi törődést. Hiszen festés és kárpitozás után a lakás éke lehet, és becsempészhet az otthonunkba egy csipetnyit az elmúlt korok eleganciájából.

Kezünkbe akadt egy eredeti neobarokk nádazott szék az 1800-as évek végéről, teljesen romos állapotban. A nád kiszakadva, a támlája több helyen szilánkosra törve, mégis megakadt a szemünk kecses formáján. Biztosan neked is ismerős, amikor egy tárgyat mindenképp meg akarsz menteni, és persze kezdődik vele a kanosszajárás, hogy mi lenne a legjobb módja a megmentésének. Nádazott szék esetén most részletesen segítünk. Újranádazni nem egyszerű, házilag meg végképp lehetetlen vállalkozás, viszont kárpitozással könnyedén megoldhatod a problémát. Némi asztalosmunka és festés után állt készen a szék a kárpitozásra.

Fotó: Jacsó Györgyi
Fotó: Jacsó Györgyi

A márciusi magazin oldalain a Manohuis csapata, Györgyi és Anita lépésről lépésre mutatja be az ülőfelület felújítását.

Fotó: Jacsó Györgyi
Fotó: Jacsó Györgyi
Motívumok retróban

A teljes cikket a Praktika magazin márciusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Opálos üvegek három technikával

Hímzett farmertáska

Cserépre festett virágok

Ökoanyu rendszerez

Álomfogó csipkéből

Párnára vasalt digitális fotó

Címkék: szék felújítás
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus