Otthon

Dekorációs ötletek, amelyekkel tavaszt varázsolhatsz az otthonodba

Akármilyen időjárás is van odakint, mi ne engedjünk abból, hogy igenis itt a tavasz! Elég volt a hideg, szmogos, ködös télből, és kezdjünk el hangolódni a melengető napsütésre. Első lépésként pedig vigyünk tavaszt az otthonunkba különböző dekorációkkal, meg is mutatjuk, hogyan!

Tavasszal nem csak a természet újul meg, hanem vele együtt mi is, és ehhez elengedhetetlen, hogy otthonunkat, lakásunkat is átrendezzük, feldobjuk és tavaszi köntösbe öltöztessük, ezzel is elősegítve, hogy kirángassuk magunkat az esetleges téli depresszióból. Ahhoz, hogy igazi tavaszi dekorációt varázsoljunk a lakásba, az első és legfontosabb kellék tavasszal: a virág. Ez lehet cserepes vagy vágott is, lényeg, hogy minél színesebb legyen. A már meglévő zöld növényeknek pedig készítsünk színes, tavaszi vázát, hogy azzal dobjuk fel a hangulatot.

A falfestés is tavaszi dekoráció!

Itt nem kell nagy dolgokra gondolni. Persze ha szeretnénk nekiugrani és az egész lakást átfesteni, ne fogjuk vissza magunkat! A lakás tavaszi dekorációjához viszont elegendő pár élénk színű festéket választani a barkácsboltban, és átfesteni a konyhabútor felső sorát, vagy csak minden második szekrényajtót. Esetleg virágmintás festéknyomdával vagy falmatricával dekorálni a nappalit. És ott vannak persze még az étkező székei is, amelyek zöld szín után áhítoznak.

Dekorációs ötletek, amelyekkel tavaszt varázsolhatsz az otthonodba

Tavaszi kiegészítők a lakásban

Nem tudjuk elégszer elmondani: egy lakást a kiegészítők tesznek igazán otthonná. Nincs ez másképp tavasszal sem: kiegészítőkkel tudjuk tavaszi hangulatba hozni otthonunkat. Párnák, lepedők, ágytakarók, függönyök, vázák, asztalterítők, plédek, képek, falmatricák, mind-mind óriásit tudnak lendíteni egy lakás hangulatán: tavasszal válasszunk ezekből világos, élénk színű, virágmintás verziókat.

Dekorációs ötletek, amelyekkel tavaszt varázsolhatsz az otthonodba

A tavaszi illatok sem hiányozhatnak

A színek mellett nagyon fontos, hogy figyeljünk a lakásban lévő illatokra is. A nehéz, téli fahéj-narancs-szerecsendió illathármast váltsák fel a friss, üde virágillatot tartalmazó légfrissítők, illatgolyók vagy potpourrik. Persze ha telerakjuk a lakást friss, vágott virággal, akkor külön illatosítóról már nem is kell gondoskodnunk.

Dekorációs ötletek, amelyekkel tavaszt varázsolhatsz az otthonodba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top