Otthon

Könnyen elkészíthető, ötletes tavaszi dekorációk az osztályterembe

Kedves tanító nénik és bácsik! A farsangnak már rég vége, itt az ideje, hogy tavaszi hangulatba kerüljön az egész osztály! Ennek legjobb módja, a közös kiránduláson túl, ha kidekoráljuk tavaszi hangulatelemekkel az osztálytermet. Munkára fel!

Karácsonyi girlandok, farsangi maszkok és álarcok, kuka. Jöhetnek a szivárványok, bárányfelhők, kis madarak és kis virágok! A legjobb, ha az egész osztály közösen tervezi, készíti és kivitelezi az osztályterem tavaszi dekorálását, hiszen így utólag reklamációnak helye nincs. Kisebbeknél még a szülői munkaközösség aktív része is bevonható.

Praktikus tavaszi dekoráció az osztálytermekbe

Már jócskán benne vagyunk a tanév második felében, így ideje belevágni egy jó kis tavaszi dekorálásnak az osztályteremben is. Az alsósoknál a motivációs táblán a hópelyheket simán felválthatják már a jó magaviseletért szerezhető napocskák, de a nagyobbaknál is előkerülhetnek a színesebb anyagok. Hajtogassunk a gyerekekkel színes pillangókat, virágokat vagy madarakat. Az sem baj persze, ha hasznos is a falra applikált tavaszi dekoráció: készítsünk régi facsipeszekből üzenőfalat, vagy varrjunk filc anyagból különböző virágokat a fali tisztasági csomagtartóra.

Könnyen elkészíthető, ötletes tavaszi dekorációk a osztálytermekbe

Pillangók és margaréták a tavaszi dekoráció alapjai

Színes, kecses, röpdös és illatos? Majdnem. Elég, ha a tavaszi dekorációs pillangók és a virágok kartonból készülnek. Pontosabban a pillangó szárnyait erős kartonból körbevágjuk, a testét pedig a jégkrémek megmaradt fapálcikájából készítjük el. Rajzolhatunk rá szemet, szájat és ragasszuk meg a bóbitáját is drótból.

A margarétánk ugyanígy színes kartonból készüljünk, a szirmai és a levélrésze is, míg a szárának zöld színű szívószálat használjunk. A szívószálra aztán ragasszuk fel a kivágott virágfejet, és már mehet is az osztályterem falára a többi tavaszi dekorációval együtt.

Könnyen elkészíthető, ötletes tavaszi dekorációk a osztálytermekbe

A felsősöknél pedig cseréljük le a karácsonyt vagy farsangot jellemző dekorációkat inspiráló és motiváló feliratokra, mint ahogy azt a budapesti Örömhír Általános Iskolában is tették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top