nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Így válassz új lakást!

Egyre többen vásárolnak előszeretettel új építésű lakásokat. Mi alapján választunk, ha új lakásban szeretnénk élni? Megmutatjuk 2016. díjnyertes lakóparkjait is.
NLCafé
f Ajánlom

Kényeztető szolgáltatások, barátságos környezet és minőségi alapanyagok… Ugye milyen jól hangzik? Talán ezek a pozitív tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyi évhez képest igencsak megnövekedett az új építésű lakást vásárlók száma. Míg 2016-ban csak minden tizedik ember akart új lakásba költözni, addig idén már a vásárlók 23 százaléka. Hogy mi lehet ennek az oka? Nos, az új építésű lakásoknál mindenképpen kecsegtető, hogy mi lehetünk az elsők, akik birtokba veszik és belakják, sokszor a kivitelezővel egyeztetve pedig belsőépítészeti beleszólásunk is lehet a lakás kialakításába. Az új építésű lakások, ezen belül is a lakóparkok esetén különféle szolgáltatásokkal lehet találkozni, melyek szebbé varázsolhatják a mindennapjainkat. Gyermekmegőrző, fodrászat, biztonsági szolgálat és sportolási lehetőség is a lakók rendelkezésére áll, csakhogy néhány szolgáltatást említsünk a sok közül. De ezeken kívül mi alapján vásárlunk lakást?

A lakopark.ingatlan.com 2017 januárjában készült felmérése szerint az álomotthon kiválasztásánál a legfőbb szempontok: az ár, az alapterület és a szobák száma. Kezdjük ezek közül a legfontosabbal, az árral. A számok azt mutatják, hogy 35 millió forintnál többet nem szívesen költünk új lakás vásárlására, ami jó hír és pluszpontként írható az új építésűek számlájára, mivel a teljes kínálat 58 százaléka nem haladja meg a 35 millió forintot. A lakásvásárlók többsége, 56 százaléka hitelt is felvesz azért, hogy a vágyott otthont ki tudja fizetni. Azonban hitelfelvétel esetén körültekintőnek kell lennünk. A bankráció.hu adatai alapján ugyanis egy 20 évre felvett 10 millió forintos legolcsóbb és legdrágább hitel esetében akár 4 millió forintos különbség is lehet a visszafizetendő összeg tekintetében! Érdemes ezért hitelfelvétel előtt körbenézni, mert nem biztos, hogy a saját bankunktól kapjuk meg a legjobb hitelajánlatot.

A felmérés szerint az ár mellett azt is megnézzük, hogy milyen lakásba költözünk. Az új építésűeknél például fontos lehet, hogy erkély vagy terasz is tartozik-e az ingatlanhoz. A lakás kiválasztása előtt érdemes a beruházó korábbi munkáit, referenciáit is megnézni, hogy lássuk, mennyire megbízhatóak és milyen jellegű épületeket terveztek. A lakóparkoknál nagyon egyszerű dolgunk van, ugyanis a lakopark.ingatlan.com oldalon többet is megtudhatunk a beruházók kilétéről és munkáiról, valamint a lakóparkokban található lakások legfontosabb paramétereit is megismerhetjük. Az egyik legnívósabb hazai ingatlanpiaci rendezvény, Az Év Irodája verseny is külön foglalkozott a lakóparkokkal az Év Tervezett Lakó Projektje kategóriában. A nevezett új építésű lakóparkok kínálataival még közelebbről megismerkedhettünk a verseny során, érdemes egy pillantást vetnünk a döntős épületekre – ki tudja, lehet, hogy köztük lesz álmaid lakása?

Magnolia Ház

A 13. kerületi lakópark a hagyományos, Budapestre jellemző építészeti arculat mögött egy modern és elegáns épületet takar. A luxus szerves része a lakóparknak, szaunavilág, fitneszterem, kávézó és gyönyörű belső kert gondoskodik a nagypolgári életérzésről.

Így válassz új lakást!

Citizen Park

A 144 lakásos lakóparkban a családokra, a párokra és az egyedülállókra is gondoltak, ugyanis 30–130 négyzetméterig, a stúdiótól a kertes lakásokon keresztül a penthouse-ig minden típusú lakás megtalálható a házban. A lakóparkot egy 1600 négyzetméteres parkosított belső kert és hozzá tartozó játszótér koronázza meg.

Így válassz új lakást!

Fay85

Nagy üvegfelületek és átriumos kialakítású közlekedő folyosók adják a lakópark különlegességét, így az itt lakók a házon belül is élvezhetik a természet egy darabka oázisát. Szintén növényekkel beültetett zöldfelületek tarkítják az aulát, de a növényektől burjánzó tetőteraszon is bármikor megpihenhetünk.

Így válassz új lakást!

 Elite Park

A verseny győztese az Elite Park lett, nem érdemtelenül: az Újbudán megvalósuló 706 lakásos lakópark minden korosztály számára remek választás lehet. Az egyetemek közelsége és az Infopark irodaházai mellett a családosoknak is kedvező az épület: a lakópark saját játszóteret kap. Minden lakáshoz tartozik terasz, erkély vagy franciaerkély, de a legfelső szinten nagy teraszos, déli tájolású penthouse luxuslakások kerülnek kialakításra. 

Így válassz új lakást!

Olvass még több cikket lakás témában itt az NLCafén:

Olvass tovább

{PostTitle}

Megosztás Facebookon