Otthon

Télűző virágos ötletek otthonodba

Habár téli születésű vagyok, mégsem szeretem a mínuszokat, és legjobban a január végén kezdődő időszaktól ráz ki a hideg. Ilyenkor legtöbbször alig süt a nap, borús az ég, és ráadásul mostanában nem ritka a –10 fok sem. Űzzük el a telet szuper virágos ötletekkel!

A hideg okozta rosszkedvünk ellen különböző trükköket vetünk be: az egyik ilyen, hogy amikor kisüt a napocska, rögtön kimenekülünk a szabadba, és élvezzük, ahogy a sugarak cirógatják az arcunkat. 

A másik fontos trükk, hogy tavaszi hagymás növények tömkelegével borítjuk be a lakást. Alig várjuk a január végét, amikor megjelennek a boltokban a tulipánok, hiszen elég rájuk nézni, és máris jobb kedvre derítenek:

Télűző virágos ötletek otthonodba
Ha olyan kis huncut macsekkal rendelkeztek, mint amilyen nekünk Zokni, előszeretettel harapja le a kedvenc tulipánjaim fejét, akkor szuper alternatív megoldás lehet, ha egy üvegben helyezzük el a tuli
Ha esetleg van egy huncut kis háziállatod, aki előszeretettel harapja le a tulipánok fejét, akkor szuper alternatív megoldás lehet, ha egy üvegbe helyezed el a virágokat. Szerintünk remekül mutat!
Remek ötlet a régi vödrökbe kerülő tavaszi virágok!
Zseniális ötlet, ha a régi vödrökbe kerülnek tavaszi virágok!
A hagymásokban az a legjobb, hogy ha nem vágott virágban gondolkodunk, akkor viszonylag tartósan gondoskodnak a tavaszias hangulatról otthonunkban. Ugye milyen édes a tulipán egy ilyen helyes kis kosá
A hagymásokban az a legjobb, hogy viszonylag tartósan gondoskodnak a tavaszias hangulatról otthonunkban. Ugye milyen édes a tulipán egy ilyen helyes kis kosárkában?
...vagy betonkaspóban?
…vagy betonkaspóban?

A leghálásabb és legtovább virágzó hagymás a jácint, amely ráadásul még csodás illatával is megörvendeztet bennünket. Arra azonban figyelj, hogy abba a helyiségbe, ahol alszol, ne tegyél jácintot. 

A gumókat egyszerűen befőttesüvegbe vagy másmilyen üvegedénybe helyezhetjük és máris mutatós asztaldísz is egyben:
A gumókat egyszerűen befőttesüvegbe vagy másmilyen üvegedénybe helyezheted, és máris mutatós asztaldísz is egyben.
A legegyszerűbb azonban, ha egy menő bögrébe ültetjük, hiszen felesleges bögréje tuti mindenkinek van otthon. Például én igyekeztem leszokni a gyűjtéséről, de most ismét szomorúan konstatáltam, hogy n
A legegyszerűbb azonban, ha egy menő bögrébe ülteted virágodat, hiszen felesleges bögréje tuti mindenkinek van otthon. 

A nárciszok, krókuszok és a fürtös gyöngyikék is hasonlóan ellepik ilyenkor a boltokat, így vétek lenne őket kihagyni egy tavaszi hangulatot hozó felsorolásból! A krókuszok ráadásul rengeteg színben pompáznak, így kedvenc színeidet is kiválogathatod!

Télűző virágos ötletek otthonodba
Télűző virágos ötletek otthonodba
Télűző virágos ötletek otthonodba
Télűző virágos ötletek otthonodba

 

Csináld magad: 5 adventi koszorú képekben

Csináld magad: 5 adventi koszorú képekben
Mi sül ki abból, ha két régi barátnő összefog és valami közös dologba fog? Egy olyan izgalmas és változatos blog, amely mind a gasztronómiában, mind a lakberendezésben otthon van. Ez a Saját Otthon ProjektVenczel Klaudiával és Schulz Veronikával, akik segítségével tavaszi virágos összeállításunk is készült.

Olvass még több cikket tavaszi dekoráció témában itt az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top