Otthon

Tervezd meg a konyhakerted!

Most már nem nehéz elképzelni, hogy lassan vége lesz ennek a hosszú és kemény télnek, és tényleg eljön a tavasz! Úgyhogy, aki még nem tette meg, használja ki a szobafogságot, és tervezze meg a konyhakertjét, szerezze be a szükséges magocskákat! Egy-két dologra azonban érdemes odafigyelni! McMenemy Márk elmondja, mire!

Először is mérjük le, hogy pontosan mekkora terület áll a rendelkezésünkre. Fölösleges egy fél hektárra való magot vennünk, ha csak két négyzetméternyi konyhakertünk van! Számoljuk ki, hogy nagyjából mennyi növényt fogunk tudni felnevelni az adott területen, aztán gondoljuk végig, hogy mik azok a zöldségek, amikből sokat fogyasztunk, amiket nagyon szeretünk, és először ezeket helyezzük el a jövőbeli kertben. Ha még maradt hely, oda jöhet majd egy-két kísérleti egyed.

“Én azt mondom, ha még nincs nagy gyakorlatunk zöldségtermesztésben, érdemes kevésbé hisztis versenyzőkkel próbálkozni, ilyen a spenót, a hónapos retek, a paradicsom, a hagyma, a fokhagyma, a borsó, a bab vagy a cukkini. Persze azért ezekkel is mellé lehet fogni, de alapvetően nem szokott nagy gond lenni velük” – javasolja McMenemy Márk. Ha még több tippet szeretnél olvasni Márktól, akkor kattints a kert.tv oldalára!

Fotó: gazigazito.hu
Fotó: gazigazito.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top