Otthon

5 egyszerű tipp, amivel tovább életben tarthatod a rózsákat

Ha szeretnél nem csak két-három napig, hanem akár egy hétig is gyönyörködni a rózsáidban, vesd be ezeket a házi praktikákat!

 A Valentin-napi virágokat már nem tudjuk visszahozni az életbe, de a közelegő nőnapra kapott rózsák életben tartásához adunk pár hasznos tippet! Ez a néhány egyszerű praktika lehetővé teszi, hogy a rózsák ne csak pár napig, hanem akár egy héten át is szépek és frissek maradjanak.

1. Vágd le helyesen a szárat

A rózsa szárát folyó víz alatt, 45 fokos szögben nyisszantsd le. Ismételd ezt pár naponta, hogy megszabadulj a károsodott végektől.

2. Szabadulj meg a levelektől

A vízben ázó levelek megfertőzhetik a virágot, ezért érdemes csak azután vízbe tenni a rózsát, hogy levágtad róla az összes levelet.

5 egyszerű tipp, amivel tovább életben tarthatod a rózsákat

3. Tartsd a rózsát hidegen

Ne tedd ki közvetlen napfénynek vagy hősugárzásnak a rózsád! Akár a hűtőbe is beteheted pár órára, vagy egy éjszakára – jót fog neki tenni.

4. Jöhet a tápanyag

A citromlével kevert szódavíz vagy az almaecet mind meglepően jó hatással vannak a virágokra. Keverd össze őket sima vízzel, és tartsd ebben a rózsád.

5. Ne felejts el vizet cserélni

Minden virág esetében igaz, hogy a gyakori vízcsere a kulcs az életben tartásukhoz. Cseréld ki naponta a vizet a rózsád alatt is!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top