Otthon

Konténerházakkal oldanák meg a hajléktalanok helyzetét

A kaliforniai Berkeley városában gőzerővel dolgoznak rajta, hogy gyors és költséghatékony módszerrel segítsenek a lakhatási szegénységgel küszködőknek – és erre a vertikálisan, toronyházként épülő konténerlakások bizonyulnak eddig a legígéretesebb megoldásnak.

Tizenöt négyzetméteres, azonban jól felszerelt, lakható konténerlakásokkal támogatná Berkeley városa a lakhatási szegénységgel küzdőket: az időseket, a fogyatékkal élőket és a hajléktalanokat is.

A városi tanácsban felmerülő problémára gyors és költséghatékony módszert választanának, épp ezért merült fel az apró konténerlakások ötlete, amiket vertikálisan, toronyházszerűen építenének meg. A város magas bérleti díjai (átlagosan 3233 dollár havonta) mellett az ilyen konténerlakások bérlése 1000 dollárba kerülne havonta – de ezt a költséget az önkormányzat állná a lakók helyett. 

Konténerházakkal oldanák meg a hajléktalanok helyzetét

A város egyelőre még befektetőt keres a konténerházak megépítéséhez, és bár konkrét szerződésről még nem tudni, felmerült a Panoramic Interests nevű San Franciscó-i cég neve, akik már jó ideje foglalkoznak konténerlakásokból felépülő toronyházak építésével.

Konténerházakkal oldanák meg a hajléktalanok helyzetét

Az apró lakásokban helyet kapna egy ágy és egy íróasztal, egy apró főzőrész és egy mosdóval és zuhanykabinnal felszerelt fürdő is.

 

CityLab

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top