Otthon

Így lesz egyedi fenyőbútor egy 8000 forintos tucatkomódból!

Nem is hinnénk, de egy olcsó tucatterméket pár óra alatt néhány jól megválasztott kellékkel lakásunk megálmodott stílusához igazíthatunk. Ugyanazon natúr fenyőkomód három különböző arcát mutatjuk meg.

A komódok méltán népszerű bútordarabok, hiszen rengeteg helyiségben megállják a helyüket a gyerekszobáktól kezdve a hálószobákon át az előszobákig. Az sem elhanyagolható tény, hogy egy komód mobilabb, egy kötözés során egyszerűbb fuvarozni, és igény szerint ott használhatjuk, ahol éppen kell.

Jól megnéztük az IKEA Rast komódját, ami egy egyszerű, natúr, kezeletlen fenyőkomód. Anyaga minőségi, mérete nem túl nagy, és rengeteg fantázia rejlik benne. Egy kis festékkel, néhány jól megválasztott fogantyúval vagy fiókgombbal akár romantikus stílust, vagy tengerparti arcot is ölthet.

Sötét pác, széles fogantyúk

Első lépésben kezeljük sötét színű lazúrral a komódot. Aztán a fafogókat cseréljük széles fémfogókra, mint amilyenek ezek a fali sínek. Végezetül pedig tegyünk fékezhető kerekeket az aljára, így mobil lesz.

 Így lesz egyedi, fenyőbútor egy 8000 forintos tucat komódból!

1. Ecsetkészlet, IKEA 395 forint
2. Lazúr festék, Praktiker 9399 forint
3. Rögzíthető kerekek, Praktiker 1999 forint/darab
4. Sín, IKEA 1290 forint

Geometrikus minták, romantikus fiók gombok

Szükségünk lesz úgynevezett maszkoló szalagra a festéshez, hogy a geometrikus mintákat elkészítsük. Ezután cseréljük ki a gombokat valami romantikusra, mint amilyen ez az üvegből készült, virágos is. Lefelé keskenyedő lábakkal tegyük elegánsabbá.

 Így lesz egyedi, fenyőbútor egy 8000 forintos tucat komódból!

1. Üveg, virágos fiók gomb, Butlers 890 forint/darab
2. Ecset, Praktiker 879 forint
3. Fehér festék, IKEA 1490 forint
4. Bútorlábak, IKEA 5000 forint/4 darab

Tenger ihlette

Kék szín, néhány méter kötél, elegáns fémfogantyú – ezek a kötelező elemei ennek a tengerpartot megidéző bútornak. A szekrény mellett ne felejtsük el lefesteni a rászerelt lábakat is, a fagombokat meg cseréljük például ilyen vitorlás hajó alakúra.

 Így lesz egyedi, fenyőbútor egy 8000 forintos tucat komódból!

1. Kék festék, IKEA 1490 forint
2. Ecset, Obi 549 forint
3. Fém, hajó alakú fiókgomb, Bestewood 1069 forint
4. Bútorláb, IKEA 5000 forint/4 darab
5. Kötél, Praktiker 299 forint/méter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top