Otthon

5 lomtalanítási tipp érzelmes típusoknak

Ráférne a lakásra egy lomtalanítás, de egyszerűen nem tudsz megválni a tárgyaidtól? Segítünk!

 Te is az a típus vagy, aki még a nyaraláson használt metrójegyekhez is képes kötődni? Hogy az egyszer felvett ruhákról, a sosem használt edényekről és a mérhetetlen mennyiségű piperéről ne is beszéljünk. Az érzelmes, kötődő típusoknak bizony nem könnyű feladat a lomtalanítás. De te is tudod, hogy szükség van rá: hely kell az új emlékeknek és tér az új energiáknak! Most pár hasznos tippel segítünk, hogyan válj meg a szívedhez nőtt tárgyaktól:

5 lomtalanítási tipp érzelmes típusoknak

1. Állíts fel kritériumokat

Ilyen pontok alapján szelektáld a cuccaidat: “Volt rajtam az utóbbi egy évben?” vagy “Van valami, amivel helyettesíthetem?”

2. Készíts fotókat

Ha a gyerekkori színeződ már szinte teljesen szétporladt, a szíved mélyén te is tudod, hogy kár tovább őrizgetned. Fotózd le! A fotók kevesebb helyet foglalnak, mégis megőrzik a régi emlékeket.

3. Hívj segítséget

Kérd meg az egyik barátnődet, hogy legyen a támaszod. Ő sokkal objektívebb lesz, a kidobjam-ne dobjam ki dilemmában.

4. Köss üzletet

Anyagiasnak senki nem tartja szívesen magát, de igaz, ami igaz: ami drága volt, attól nehezen válunk meg. Ha jó állapotban van az adott tárgy, próbáld meg először eladni.

5. Alakítsd át

Ha valamitől nagyon nem akaródzik megválnod, keress neki új, hasznos funkciót!

 Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top