Otthon

4 szabály, amit fogadj meg az otthonodban 2017-re

Sokunk újévi fogadalmai között szerepelnek az otthonunkra vonatkozó elhatározások. Hogy a tisztább, rendezettebb otthon tényleg valóra is váljon, tartsd be a következő szabályokat!

Ha szeretnéd megtartani az újévi fogadalmad, miszerint a cél a tisztább, rendezettebb otthon, akkor a következő szabályokat mindenképp tartsd be!

1. Szelektálj, amikor csak tudsz!

Hegyekben állnak a magazinok, roskadozik a szekrény a kinőtt, kopott, már kevésbé divatos ruháidtól? Akkor mire vársz? Szelektálj! A gyakori szanálás elejét veheti az abszolút káosznak!

2. Ne hagyd ki az esti rutint!

Nehéz egy fárasztó nap után még a lakásban is rendet tenni, de legalább 10-15 percet szánj a rendrakásra. Mosogass el, töröld le a konyhaasztalt. Hidd el, sokkal jobb egy tiszta, rendezett környezetben kezdeni a következő napot!

3. Rendszerezd a ruhákat!

Megszokott látvány a ruhakupac alól ki sem látszó szék, az előszobában felgyűlt cipők és a tömött fogasok? Kicsit próbálj úrrá lenni a káoszon, és a ritkábban használatban lévő darabokat rakd be a szekrénybe. Átláthatóbb lesz a dolog!

4. Közös háztartás, közös feladatok!

Ha eddig nem volt szokás vagy nem működött a családban, akkor vezessétek be, hogy minden családtagnak meglegyen a saját feladata a közös háztartásban!

Olvass még otthon témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top