Otthon

Ha vettél ilyen széket az IKEA-ban, vidd vissza!

Blokk nélkül is kicserélik a balesetveszélyes strandszéket, vagy visszafizetik a teljes vételárát.

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben 2017 februárja előtt vásárolt MYSINGSÖ strandszéket, hozza vissza a terméket a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát.

A strandszék levehető huzatának mosása után, amennyiben a termék újra összeszerelése helytelen módon történik, felmerül a leesés, illetve az ujjak becsípődésének kockázata. Az IKEA öt olyan esetről értesült, amikor a nem megfelelő összeszerelés miatt a MYSINGSÖ strandszékek használat közben összedőltek. Mind az öt esetben ujjsérülés történt, ebből három baleset körömsérüléssel járt. Az említett sérülések Finnországban, Németországban, az Egyesült Államokban, Dániában, illetve Ausztráliában történtek.

Ha vettél ilyen széket az Ikeában, vidd vissza!

Az IKEA közölte: termékeik biztonságos használata a legfontosabb számukra. Valamennyi terméküknek szigorú, országos és nemzetközi jogszabályokban rögzített feltételeknek, továbbá különféle szabványoknak kell megfelelniük. A MYSINGSÖ strandszék az összes vonatkozó mechanikai, anyag- és kémiai teszten megfelelőnek bizonyult.

A balesetekről értesülve teljes körű vizsgálatot kezdeményeztek, mely eredményeinek ismeretében módosítoták a termék szerkezetét, tovább csökkentve ezzel a helytelen összeszerelés és az abból fakadó balesetek előfordulásának kockázatát. Az új dizájnnal készült termékek várhatóan 2017 februárjától kaphatók az IKEA áruházakban.

A termékek cseréjéhez, illetve a teljes vételár visszatérítéséhez nem szükséges a vásárlást igazoló blokk bemutatása. További részletek elérhetők a IKEA.hu weboldalon vagy az ingyenesen hívható +36-1-460-31-60-as telefonszámon.

Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top