Otthon

Ezt a lenyűgöző kerámiamunkát nézni is igazi élmény

A japán keramikus precíz munkáját nézni igazi meditáció, az alkotó elmélyedése pedig még innen messziről is sok mindenre megtanít.

Miközben használjuk a minket körülvevő tárgyakat, valószínűleg nem is gondolunk bele, mennyi munka van egy egyszerű tálban vagy egy megfaragott asztallábban. Persze tény, hogy manapság a legtöbb használati tárgyunk már futószalagokon készül, de vannak még olyanok, mint a japán kerámiaművész, Haruya Abe, aki képes hosszú órákon keresztül elmélyedve dolgozni egy egyszerű tálon.

Az alábbi videón a művész méhkaptár mintát kapar egy kerámia tálba, egyenként, speciális eszközével kialakítva a kis lyukakat. Minden egyes mélyedést külön műgonddal alkot meg, olyannyira, hogy már nézni is maga a zen buddhizmus. 

Kívánjuk, hogy mindenki ilyen elhivatottsággal, szeretettel és odaadással végezze a munkáját, és akár a leghétköznapibb tevékenységeit is!

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top