Otthon

Dinamikus színek a pesti palotanegyedben

Modern térszervezés, logikus egyszerűség és funkcionalitás jellemzi ezt a pesti belváros palotanegyedében található lakást, ami üde, fiatalos színfoltja lett a régi bérháznak.

Elhagyta Magyarországot, majd Ausztrián át Franciaországba jutott, és itt élte le élete java részét Mihály, aki nyolcvanévesen kezdett új életet Budapesten. “Sokáig nem hittem volna, hogy valaha visszajövök” – meséli Mihály, aki újra megszerette a fővárost, olyannyira, hogy nemcsak új életét rendezte itt be, hanem befektetési céllal is vásárolt lakást a dinamikusan fejlődő palotanegyedben.

Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor

“Úgy újíttattam fel, hogy esetleg én is itt lakhassak egyszer, emiatt volt néhány kifejezett kérésem.” Franciaországban fontos például, hogy minden szobának legyen külön bejárata, és lehetőség szerint minden szobához tartozzon egy fürdőszoba. A franciák nagyon ügyelnek arra, hogy megvédjék a személyes terük határait. Így ebben a lakásban is kialakítottak egy nagy fürdőszobát káddal és egy kisebbet tusolóval. Mivel lelakott állapotban volt, a tulajdonos szakmai segítséget kért a lakásfelújításhoz. Pataki Dénes és munkatársai egyetlen belső falat sem tartottak meg, újragondolták a helyiségek elosztását.

Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor

(Styling: Horváth Vera)

Értékteremtő eklektika Budán

A teljes cikk az OTTHON magazin januári lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

A januári lapszám tartalmából:

– Férfias energiák Vácott

– Monokróm menedék a hegyekben

– Vendégség a nappaliban

– Képek préselt növényekből

– Hallstatt, az osztrák meseváros

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top