Otthon

Csináld magad: házi latyakfogó

Könnyen megakadályozhatjuk, hogy az előszobában piszkos tócsákat hagyjon a cipőink alatt a hólé. Csak egy tálca kell hozzá és kavicsok.

Csináld magad: házi latyakfogóHiába imádjuk a hóesést, nemcsak a munkába való bejutást nehezítheti meg, de ahogy belépünk a melegre, visszük magunkkal a latyakot is. Otthon a levetett cipők körül alakulnak ki ilyenkor szürke pocsolyák, ahogy kiolvad a talpukról a hó.

Erre talált ki egy mutatós megoldást Martha Stewart, az amerikaiak mintaháziasszonya, amihez csak egy-két nagyobb tálcára és egy csomó kavicsra van szükségünk. Így egy pár falatnyi természetet is becsempészhetünk az otthonunkba.

Karbantartás

Valószínűleg kisgyerekes házaknál nem érdemes ezzel próbálkozni, mert a kicsik széthordanák a kavicsokat. A másik, hogy a kavicsokat is le kell majd egyszer tisztítani, legalábbis a felgyűlő hólét nem árt kiönteni alóla, bár állítólag a nagy része elpárolog magától, és nem is büdösödik. Megoldást jelenthet, ha több réteg újságpapírt teszünk a kavicsok alá, így elég csak azt cserélni alatta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top