Csináld magad: házi latyakfogó

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Könnyen megakadályozhatjuk, hogy az előszobában piszkos tócsákat hagyjon a cipőink alatt a hólé. Csak egy tálca kell hozzá és kavicsok.
2017. 01. 08. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Csináld magad: házi latyakfogóHiába imádjuk a hóesést, nemcsak a munkába való bejutást nehezítheti meg, de ahogy belépünk a melegre, visszük magunkkal a latyakot is. Otthon a levetett cipők körül alakulnak ki ilyenkor szürke pocsolyák, ahogy kiolvad a talpukról a hó.

Erre talált ki egy mutatós megoldást Martha Stewart, az amerikaiak mintaháziasszonya, amihez csak egy-két nagyobb tálcára és egy csomó kavicsra van szükségünk. Így egy pár falatnyi természetet is becsempészhetünk az otthonunkba.

Karbantartás


Valószínűleg kisgyerekes házaknál nem érdemes ezzel próbálkozni, mert a kicsik széthordanák a kavicsokat. A másik, hogy a kavicsokat is le kell majd egyszer tisztítani, legalábbis a felgyűlő hólét nem árt kiönteni alóla, bár állítólag a nagy része elpárolog magától, és nem is büdösödik. Megoldást jelenthet, ha több réteg újságpapírt teszünk a kavicsok alá, így elég csak azt cserélni alatta.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_498623 2013-01-25 08:05

Egy tojástartónál mindenképpen esztétikusabb és stílusosabb egy kaviccsal teli tálca.
Vagyis a tojástartónak is van stílusa de azt inkább hagynám a garázsos punkzenekaroknak. :-)

felicienne 2013-01-14 15:46

Labtorles utan a csizmat ra lehet tenni egy talcas tojastartora.

Amennyi víz megmarad a talp redoiben, az lecsopog a melyedesekbe, igy a cipotalp tokeletesen megszarad. A tojastarto sem azik at.

Babocska 2013-01-14 14:10

A szóban forgó problémát remekül megoldja egy hihetetlen találmány: lábtörlőnek hívják. Nekünk kettős is van belőle: az egyik az ajtó előtt, jó erős gumiból hosszanti és kereszt irányú bordázattal, majd az előszobában is van egy, kókuszból. Ha csak valaki nem a trágyadombról vagy a hómezőkről jött, és normálisan megtörli a lábát mindkettőben, semmit nem fog bevinni a lakásba. Ha ez mégsem elég, egy nedvszívó felmosórongyot kétrét hajtva rá lehet rakni a lábbeliket. (A Pennyben nagyon "kulturált" kinézetű felmosó rongyot lehet kapni, nem szöszöl, különböző mintájú, egy csomagban ha jól emlékszem kettő vagy három darab van.)

eda-1952 2013-01-14 13:49

Utánanéztem, a hölgy a 70 feletti korával és millióival nem számít újszülöttnek...max azok, akik vevők a tv-ben az ötleteire. Már több ilyen amerikai háziasszonyos, főzős, süticsinálós műsort láttam és mindig megállapítom, hogy akárhányan jóóól megélnénk kinn ilyesmiből, ha egyáltalán eszünkbe jutna, hogy így is lehetséges.

Anda39 2013-01-14 13:41

Egy újszülöttnek minden vicc új. 

eda-1952 2013-01-14 13:34

A hölgy gondolom abból él, hogy ő az amerikaiak mintaháziasszonya..))) Én meg jópár évvel ezelőtt vettem egy erre a célra szolgáló tálcát, hosszában párhuzamos, kiemelkedő redőkkel, tehát a kavics felesleges.

Torolt_felhasznalo_498623 2013-01-14 13:18

Az újságpapíron kívül klassz ötlet.
Egyszer próbáld ki: kiszedni egy átázott újságpapírt pár kiló kavics alól...
Vagyis ha úgyis le kell szedned a kavicsokat, tök fölösleg a papírral vacakolni, úgyis csak folyni fog belőle alóla a víz és szétmállik.

Nők Lapja Cafe 2013-01-14 13:18

Könnyen megakadályozhatjuk, hogy az előszobában piszkos tócsákat hagyjon a cipőink alatt a hólé. Csak egy tálca kell hozzá és kavicsok.

Nők Lapja Café: Csináld magad: házi latyakfogó